Om de kinderen op de Mamponteng school dagelijks te kunnen voorzien van een maaltijd is er een grote behoefte aan een keuken bij de school. Dankzij de steun van het Hendrik van Dijk fonds te Gemert is het mogelijk om dit project uit te voeren. 
Eind mei 2022 is een kostenraming ontvangen voor de aankoop van materialen voor de bouw van de keuken. Begin juni heeft het bestuur van de stichting Old Tafo scholenproject de kostenraming goedgekeurd en is er een bedrag van €5.000,00 overgemaakt voor de inkoop van de materialen en het uitvoeren van de werkzaamheden. In juni en juli zijn de materialen ingekocht en op 18 juli hebben we bericht gekregen dat de bouw van de keuken is gestart.

Bouw

In augustus was de fundatie gereed en tijdens de zomervakantie van de scholen in Ghana is de bouw doorgegaan.

Half februari 2023 kregen we het bericht dat het keukengebouw af is en wordt zo spoedig mogelijk in gebruik genomen. Er moet nog wat kook apparatuur worden geplaatst maar we zijn al heel blij dat het gebouw er nu staat en er voor de leerlingen binnenkort een goede maaltijd bereid kan worden.

De keuken is nu vol in bedrijf en de kinderen krijgen nu elke dag een maaltijd.