HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Bouw van de nieuwe schoolOp deze pagina zullen we u op de hoogte houden over de bouw en voortgang van de nieuwe school in Mamponteng.

 

September 2011 Bezoek bouwgrond Op 15 september 2011 is het startsein gegeven voor de bouw van een tweede school. De huidige school barst uit zijn voegen.

Oktober 2011 Stenen maken De bouwcommissie heeft met het maken van 10.000 stenen het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Rockanjeschool school in Mamponteng.

Mei 2012 Bouw school gestart Het heeft even geduurd maar de bouw van de 2e Rockanjeschool is nu echt gestart. Er was een discussie met de lokale overheid over de ligging van de school op het terrein. Ondertussen waren er nog m...

Nieuwe school krijgt gestalte. 14-08-2012 De laatste binnengekomen foto's. De funderingen zijn nagenoeg af en er is al begonnen met het metselen van stenen.

September 2013
Hieronder een video over de voortgang van de nieuwe Rockanjeschool. De fundatie is nagenoeg gereed en men is nu begonnen de muren te metselen.

 

2016, De nieuwe school schiet al behoorlijk op de klassen zijn zo goed als klaar.

 

De voorzitter van de Ashanti regio heeft samen met zijn vrouw die een regionaal afgevaardigde van het onderwijs in Ashanti regio is, een bezoek gebracht aan de nieuwe school in Mamponteng, ruim, samen met Dhr..Emmanuel Obour, de District afgevaardigde van OldTafo

Op het school terrein wordt ook een toilet gebouw neergezet zodat de hygiene gewaarborgd is.

Ook een belangrijk project is de watervoorziening op school. Daarvoor is een gat van 50 meter diep geboord. Het water is helder en schoon en goed te gebruiken als drinkwater.

"ROCKANJE PRESBYTERIAN EDUCATIONAL COMPLEX"

Dat is de naam die de school in Mamponteng krijgt. Er wordt hard gewerkt om de school op 27 september 2016 te openen. Voorlopig kunnen alleen kinderen tussen de 3 en 6 jaar zich aanmelden. Wanneer de nieuwe klassen klaar zijn zullen ook oudere kinderen volgen.

 

Het school terrein en de klassen worden netjes schoon gemaakt voor de opening in oktober.

Op 27 september 2016 heeft de nieuwe school voor de eerste 23 kinderen zijn deuren geopend. Er zijn 4 leraren, 1 onderwijs assistent, 1 kok, 1 veiligheidsman en een directrice aangesteld.

Op 19 oktober 2016 zal de school tijdens het 20 jarig jublileum van de Rockanjeschool feestelijk worden geopend.