HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

School

De school is door een architect ontworpen, naar bestaande modellen van andere gangbare Presbyteriaanse scholen in Ghana. De plaatselijke bevolking van Old Tafo heeft de school zelf gebouwd, onder het toeziend oog van een ervaren aannemer. Zowel beneden als boven, bevindt zich een overdekte galerij. De bovenverdieping kan men aan beide zijden via een stenen trappenhuis bereiken. De school heeft aansluiting op het elektriciteitsnet en op de waterleiding. Op de boven galerij staat een grote watertank, die gebruikt wordt in de droge tijd of als de waterleiding uitvalt. Ieder klaslokaal kan koel gehouden worden door twee aangebrachte plafondfans en de computerlokalen beschikken over een airco.

Het gebouw is in een U-vorm gebouwd, de beneden verdieping bestaat uit een kinderdagverblijf, kleuterschool en lagere school. Daarnaast is er ook nog een technisch centrum, de schoolkliniek en kantoren, toiletten en douches voor de leraren te vinden.

Op de eerste verdieping zijn een Junior Highschool ( 3-jarige Mavo ) 2 computerklassen en de bibliotheek te vinden. De 6-klassige lagere school werd geopend in 1996. De J.H.S. werd in 1998 in gebruik genomen. Op de beneden verdieping bevinden zich het kantoor van het hoofd der school, de administratie kamer, de personeelskamer en vier toiletten en twee douche- ruimten voor de onderwijzers.