HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Studiefonds

Het Rockanje studiefonds

De Rockanjeschool in Old Tafo bestaat uit een lagere school en een Junior Secondary School.
De Junior Secondary school ( J.S.S ) is een drie jarige vervolgopleiding na de zes klassen van de lagere school. Je zou het met de VMBO kunnen vergelijken met dit verschil, dat de leerlingen ook allerlei praktische dingen leren, zoals koken, houtbewerken, handwerken, machineschrijven, computertechniek enz.
Als de kinderen van de derde klas J.S.S. geslaagd zijn,krijgen ze een diploma uitgereikt. Aan deze uitreiking wordt meestal veel aandacht besteed. De ouders of verzorgers worden op school uitgenodigd om de plechtigheid van de uitreiking bij te wonen. Voor de kinderen een heel belangrijke dag in hun leven, niet alleen omdat ze hun eerste diploma ontvangen, maar ook omdat ze de school gaan verlaten waar ze zoveel jaren hebben doorgebracht.

 

Waar gaan de kinderen naar toe?
Op de Rockanjeschool proberen wij alle leerlingen op een Senior Secondary School (S.S.S.) te plaatsen. De S.S.S is een school voor voortgezet onderwijs. Als je daar je diploma haalt kan je later misschien ook naar de universiteit. Kinderen in Ghana dromen er van om later dokter, verpleegster, advocaat, ingenieur te worden.

Schoolgeld.
Het schoolgeld voor de Senior Secondary School ( S.S.S.) bedraagt gemiddeld ongeveer
€ 60,- tot € 70,- per termijn van 4 maanden. ( Dit hangt af van type school)
1e termijn september t/m december
2e termijn januari t/m april
3e termijn mei t/m augustus.

De meeste Senior Secondary scholen zijn kostscholen ( boarding schools), waar de kinderen de hele week verblijven. De kinderen die van andere plaatsen in Ghana komen, gaan alleen in de vakanties naar huis.

Wanneer u deze kinderen een betere levenskans wilt bieden, of als u nog meer informatie over dit studiefonds wilt, gebruik hiervoor dan dit onderstaand formulier. Ook giften voor dit studie fonds zijn bijzonder welkom op rek no. NL47 RABO 0355 7500 07 van onze stichting Old Tafo. Dit geld wordt gebruikt om de “study kids” iets extra’s te geven voor het aanschaffen van leermiddelen bij het begin van een nieuw schooljaar en voor de kerstdagen. Wilt u als betalingskenmerk dan wel het trefwoord “Studie fonds” vermelden ?

Naam *
Adres *
Postcode, Plaats *
Email *
Tel.
Bericht *
 
Security code
Herhaal security code *

Of zend uw vraag naar: info@rockanjeschool.com

Schoolfonds

Studiefonds Sponsor nieuws

Zoeken

Highlights