HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Westvoornse vlag wappert in Ghana

Op 12 april om 15.00 uur overhandigde burgemeester De Jong de vlag van Westvoorne aan mevrouw Engels van de Stichting Old Tafo.

De gemeenteraad heeft Westvoorne uitgeroepen tot Milleniumgemeente. Op deze manier wil de gemeente Westvoorne bijdragen aan het behalen van de Milleniumdoelen. Een van deze doelen is om alle jongens en meisjes een kans op onderwijs te bieden. De Rockanjeschool in Ghana is een voorbeeld van een project dat op zijn eigen manier bijdraagt aan het behalen van de Milleniumdoelen. Met het overhandigen van de gemeentevlag vestigt de gemeente haar aandacht op het belang van goed onderwijs in de Derde Wereld en de betrokkenheid van Westvoorne daarbij. De Stichting Old Tafo ontvangt hiervoor een jaarlijkse subsidie als ondersteuning aan dit project.

De oude vlag is helemaal versleten en aan vervanging toe. De Rockanjeschool viert dit jaar ook zijn 15 jarig bestaan, voor het bestuur (op de foto hieronder) een mooie gelegenheid om dan de nieuwe vlag aan de school te gaan overhandigen.