HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Nieuwsbrief Jan 2013

Mede namens bestuur, ouderraad, leerkrachten en leerlingen van de Rockanjeschool in Old Tafo- Kumasi te Ghana, wil onze stichting Old Tafo iedereen bedanken voor de steun, in welke vorm dan ook, die in het afgelopen jaar aan dit schoolproject is gegeven. Ondanks de recessie, waarvan men ook in Ghana de gevolgen kan merken, was 2012 voor de school toch nog een goed jaar. Het aantal leerlingen nam vooral in september, bij de aanvang van het nieuwe schooljaar, weer flink toe. Momenteel krijgen 1765 kinderen les op de Rockanjeschool. Dat aantal is natuurlijk veel te groot en de klassen zijn dan ook weer overvol.

 

Intussen gaat de bouw van de tweede school in het dorpje Mampongteng gestadig door. We hopen dat we de school in 2014 in gebruik kunnen nemen. Momenteel zitten er veel kinderen van de dorpen rondom Kumasi op de Rockanjeschool. Als de school klaar is, kunnen al deze kinderen naar de nieuwe school en hoeven ze ook niet meer zo ver te reizen. De nieuwe school zal voorlopig alleen een lagere school zijn. Het fonds van de Rabobank heeft beloofd het meubilair voor de school te financieren. Daar zijn we heel blij mee!

We zijn heel dankbaar voor alle particuliere giften en donaties die dit jaar weer zijn gegeven door zoveel belangstellenden. Hiermee konden we vaak wat extra’s doen voor de kinderen.
Ook werden er weer veel leuke acties ondernomen. We denken hierbij aan de Oranjemarkt, waar opnieuw door de familie Molenaar zo’n mooi bedrag werd verdiend.

Ook de Bos en Burchtfair, georganiseerd door de boeren en tuinders van Voorne-Putten hadden dit jaar weer een geweldig succes met de verkoop van hun producten. Op 24 mei 2012 werd onze Stichting op het gemeentehuis van Westvoorne uitgenodigd en kregen we uit handen van wethouder van Lith en de Stichting KICI (Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen) een cheque van € 2500,- overhandigd.


De Roc ASA school in Almere, had een mooie actie. In de nacht van donderdag op vrijdag, vlak voor de kerstvakantie, bleven de leerkrachten samen met leerlingen gewoon op school en kregen ook ’s nachts les. Er werden door hen ook nieuwe brochures voor ons schoolproject gemaakt. Bijzonderheden over deze actie kunt u binnenkort op de website lezen.

Studenten van Hogeschool Tio te Rotterdam hadden in december een projectweek,waarbij de leerlingen zelfstandig een weeklang een hotel moesten runnen. Het geld dat in het restaurant werd verdiend, werd gedoneerd aan onze stichting.
Zie ook de ink naar hun website:Hotel Discoloration

 

Met het geld dat in 2012 gedoneerd werd kon de school onder andere enkele computers kopen, de internet verbinding onderhouden en boeken voor de bibliotheek aanschaffen. Ook werd de speeltuin opgeknapt en werden er tafels, stoelen en banken voor de nieuwe leerlingen bijgemaakt door de timmerman van de school. De buitenkant van de school kreeg tevens een nieuwe verfbeurt.

We zijn onze sponsors heel dankbaar die met elkaar zo’n 200 kinderen sponsoren. Toch staan er nog heel veel kinderen op de wachtlijst en we doen voor hen wat we kunnen. Ieder kind moet toch onbezorgd naar school kunnen gaan? Voor € 5,- p.m kunnen we deze kinderen de nodige leermiddelen, voeding en medicijnen geven. Wij hopen, dat u ons ook dit jaar zult blijven steunen, zodat we weer veel goeds tot stand kunnen brengen voor de school in Ghana.

 


Namens de Rockanjeschool en het bestuur van stichting “Old Tafo”,wensen wij u allen een voorspoedig en gezond 2013 toe!