HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Familie Hogerheide in Ghana

Familie Hogerheijde in Ghana

Zoals we al eerder vermelden heeft de familie Hogerheijde de Rockanjeschool bezocht en een rondreis door Ghana gemaakt. Ze zijn weer thuis en we willen u hun reisverslag niet onthouden.

Zo we zijn nu weer een week terug van ons grote avontuur in Ghana en ik kan u vertellen dat we het nog steeds ruiken proeven en beleven. Ik kan wel meteen vertellen dat het wel anders is als een vakantie in Frankrijk al komt het idee van kamperen best wel overeen want dat is wat je in heel Ghana toch wel doet ook al is het in een hotel.

Family hogerheide in Ghana

In Ghana aangekomen hebben we meteen een bezoek gebracht aan de Rockanjeschool in Kumasi. Wat een hartelijk ontvangst we voelden ons net Willem Alexander en Maxima met een hele delegatie leerkrachten en belangrijke mensen van de school om ons heen.
We verbleven 3 nachten in het gastenverblijf bij de dominee en ook daar werden we in de watten gelegd. Al snel werd ons wegwijs gemaakt in en rondom de school, wat een organisatie. Wij keken onze ogen uit naar de grote klassen 60 kinderen is niks per 1 leerkracht. Komen wij aanzetten met een klasje van 32 kinderen waar dan toch wel een extra juffie bij nodig is.

De kinderen in de klassen keken hun ogen uit naar die 5 toch wel zeer blanke mensen en met een hoop gegiechel konden wij alle klassen bezoeken. Op deze manier konden wij een goed beeld krijgen over het hoe en wat in de klassen. Ook zagen we meteen dat er hard donaties nodig zijn voor de armste kinderen want we zagen er toch veel in eigen kleding (waaronder zelfs een winterjas) en blote voetjes in de schoolbanken zitten.

man op boot

Na een goede indruk van de school zijn wij verder naar het noorden getrokken. Wat een vriendelijke mensen allemaal zijn wij onderweg tegengekomen iedereen behulpzaam en overal om kunnen lachen ook al hadden wij het idee dat je bij zoveel armoede niet altijd kan lachen.

 

In het Noorden veel wild gezien olifanten nijlpaarden veel reebokken en apen die wel heel brutaal waren en het ontbijt van onze borden steelden. Ook de traditionele dorpen van klei met rieten daken echt geweldig om te zien zeg maar wel overheersde bij ons wel het gevoel van wat hebben wij toch veel en zij helemaal niks wat ons ook wel eens verdrietig stemde.

Je loopt ook met een constant gevoel rond van wat kan ik doen om te helpen maar hebt geen idee hoe. Ja je neemt wat spullen mee en laat een koffer achter. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat wat de Rockanjeschool biedt aan de kinderen een goede stap is voor de toekomst en wij daar graag een steentje aan bij willen dragen en loop nu ook bij vrienden en famillie te vertellen over de school en hun project.

Rockanjeschool bedankt voor jullie ontvangst en verblijf in Ghana, en speciaal Mensah en Alexander bedankt voor de hulp die wij tijdens deze mooie ervaring met onze drie kinderen hebben mogen ontvangen.

Edwin Karin Lisa Joost en Sebastiaan Hogerheijde.

Enthousiast geworden door dit verhaal, wilt u ook zo'n onvergetelijke ervaring in Ghana? Stuur ons een mailtje en wij helpen u graag op weg. Mail naar:Info@rockanjeschool.com