HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

ROC ASA Almere

De ROC ASA school in Almere is een school voor middelbaar en hoger administratief beroepsonderwijs. Zij willen de Rockanjeschool graag steunen op administratief gebied, maar ook enkele leerlingen van de Rockanjeschool financiële hulp bieden bij verdere studie op een andere school. Voor de leerlingen van ROC ASA als ook voor de Rock Pres studenten een mooie kans om met deze leerlingen te communiceren
en zodoende meer te weten te komen over hun school en het dagelijks leven en toekomst in hun land. Wij zijn daarom ook heel blij met hun belangstelling en hulp. Deze school heeft rondom de kerstdagen al meteen actie ondernomen en geld ingezameld voor de adoptie van enkele leerlingen van de school. Hieronder leest u hun verslag:

 

20 januari 2011 activiteiten voor goede doel levert € 600 op.

Op 19 januari jongstleden overhandigden de leerlingen van ROC ASA in Almere een cheque van € 600 aan vertegenwoordigers van de Rockanjeschool in Ghana. De leerlingen hebben in de weken voor de kerstvakantie allerlei activiteiten georganiseerd om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

“In de kerstperiode stond het thema ‘Kerst in contrast’ centraal, vertelt Erik Kuiper, docent administratie. “We spraken met elkaar over allerlei contrasten en wilden er ook zijn voor een ander. Al snel bedachten we dat we de Rockanjeschool financieel wilden ondersteunen. Het is een school voor kinderen van alle leeftijden waar ze, naast onderwijs, ook medische zorg, kleding, voedsel en onderdak krijgen.” De Rockanjeschool ligt in Kumasi, een zustergemeente van Almere.

Om het geld bij elkaar te krijgen, is onder andere Zumba -les gegeven, wordt een schoolfeest georganiseerd en is er ook allerlei lekkers als tosti’s, muffins en brownies verkocht.

De leerlingen hebben daarnaast ook promotiemateriaal gemaakt voor de school in Ghana. Alle inspanningen hebben uiteindelijk een mooi bedrag opgeleverd. “Met het opgehaalde geld zullen we een aantal jaren één of twee kinderen financieel adopteren”, vervolgt Kuiper. “De leerlingen kunnen met hun adoptiekind(eren) e-mail contact onderhouden. Dat geeft hen vast nog meer inzicht in de contrasten in de wereld.”