HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Bos en Burchtfair 2014

Zaterdag 31 mei j.l. was het weer zover. Dit maal een jubileum. De 10e Bos- en Burchtfair. Wat een prachtig weer die dag. Alles werkte mee dat het een mooie dag kon worden en dat werd het ook.
We hadden van de Boeren- en Tuinders Voorne en Putten weer heel veel mooie producten gekregen. Dit jaar ook weer veel bloemen en planten van tuinders uit het Westland via de fam. Molenaar en veel fruit via Tuinderij Vers.

Extra was er dit jaar een rad van avontuur met mooie prijzen, gesponsord door de PR van de Boeren - en Tuinders Voorne en Putten, tuincentrum Voorne en een paar standhouders van de fair.
Het was een feestelijke en gezellige dag, met heel veel vrijwilligers, die geholpen hebben met de verkoop van producten en loten.

Heel veel kopers wisten onze stand toch te vinden, ook al stonden we dit jaar op een andere plaats. Om 17.00 uur waren we dan ook zo goed als leeg verkocht.

De opbrengst was dan ook geweldig. € 5107, 87. Dit bedrag komt weer in zijn geheel ten goede aan de Rockanjeschool in Kumasi, Ghana. Een gedeelte hiervan is voor het vervoer van 4 pallets Engelstalige boeken, die onderweg zijn naar Ghana, bestemd voor de bibliotheek van de school.

Deze boeken zijn verzameld door vrijwilligers in Canada. Het restant van de opbrengst is voor het schoolfonds, voor de armste kinderen van de school, voor o.a. schoolbenodigdheden en medische zorg.

Daarom ook een woord van dank aan al onze sponsors en de vele vrijwilligers die ons die dag geholpen hebben.

Hartelijk dank, namens kinderen en personeel van de Rockanjeschool en stichting Old Tafo.

En hopelijk tot volgend jaar, zaterdag 30 mei. Schrijf de datum alvast maar in uw agenda.

Onze coördinator Mr. Ebenezer Mensah ontving in april een “award” van de Presbyteriaanse kerk in Ghana als waardering voor zijn goede diensten aan kerk en school bewezen en voor de goede en vriendschappelijke samenwerking tussen het bestuur van de Rockanjeschool in Kumasi en de partners van de stichting Old Tafo in Holland. Deze waardering is zeker op zijn plaats. Mr. Ebenezer Mensah is al sinds 1995 onze betrouwbare tussenpersoon in Ghana. Hij is geliefd bij de bevolking van Old Tafo en is voor ons onmisbaar. Zonder hem zouden wij voor veel meer problemen komen te staan. Het succes van dit schoolproject hebben we deels ook aan hem te danken.

Op 29 oktober deed zich een ander probleem voor. De school was nog maar nauwelijks begonnen toen alle ambtenaren in Ghana in staking gingen, dus ook de onderwijzers. Men eiste een betere pensioenregeling van het gouvernement. Pas na twee weken,toen de eis was ingewilligd, ging iedereen weer aan het werk.